Hazırlayan: John Piper
Eğer yalnız bu yaşam için Mesih’e umut bağlamışsak, herkesten çok acınacak durumdayız. (1. Korintliler 15:19)
Devamlı karşılaştığı tehlikelere, her gün ölmekte olduğu gerçeğine ve canavarlarla olan mücadelesine baktığında, Pavlus kendi yaşamından şu sonucu çıkarır: Eğer ölümden dirilmeyecekse, İsa’nın peşinden giderek seçtiği yaşam aptalca ve acınası bir yaşamdır.
Eğer, Pavlus’un sözleriyle, ölüm her şeye son noktayı koyuyorsa, “Yiyelim içelim, nasıl olsa yarın öleceğiz” (1. Korintliler 15:32). Bu, diriliş yoksa hep birlikte obur ve sarhoş olalım anlamına gelmiyor. Sonuçta diriliş olsun ya da olmasın, sarhoşlar da acınası insanlardır. Pavlus şunu kastediyor: Eğer diriliş yoksa mantıklı olan tek şey, orta halli bir şekilde dünyevi zevkleri en üst seviyede yaşamaktır.
Ama Pavlus’un seçtiği yaşam bu değil. O acı çekmeyi seçiyor çünkü itaati seçiyor. Hananya Şam yolunda Mesih’le karşılaştıktan sonra Pavlus’un yanına geldi ve ona Rab İsa’nın şu sözlerini iletti: “Benim adım uğruna ne kadar sıkıntı çekmesi gerekeceğini ona göstereceğim” (Elçilerin İşleri 9:16). Pavlus, bu acıları çağrısının bir parçası olarak kabul etti.
Pavlus bunu nasıl yapabildi? Bu radikal ve acı dolu itaatin kaynağında ne vardı? Cevap 1. Korintliler 15:20’de: “Oysa Mesih, ölmüş olanların ilk örneği olarak ölümden dirilmiştir.” Bir başka deyişle, Mesih dirildi ve ben de O’nunla birlikte diriltileceğim. Dolayısıyla, Mesih uğruna çekilen hiçbir acı boşa gitmemektedir (1. Korintliler 15:58).
Diriliş umudu Pavlus’un yaşayış şeklini radikal bir biçimde değiştirdi. Onu materyalizmden ve tüketim çılgınlığından özgür kıldı. Bu umut, ona birçok insanın olmazsa olmaz olarak gördüğü rahatlık ve zevklerden vazgeçebilecek gücü verdi. Örneğin, evlenmeye hakkı olsa da (1. Korintliler 9:5), bu zevkten vazgeçti çünkü çok acı çekmek üzere çağrılmıştı.
İsa’nın, diriliş umudunun bizim davranışımızı değiştirmesi gerektiğini söylemesinin de sebebi budur. Örneğin, bize karşılığını veremeyecek insanları evimize çağırmamızı söyledi. Bunu yapma motivasyonunu nasıl bulacağız? “Karşılığı sana, doğru kişiler dirildiği zaman verilecektir” (Luka 14:14).
Bu bize şu anki yaşamımızın diriliş umuduyla şekillenip şekillenmediğini gözden geçirmemiz için yapılan radikal bir çağrıdır. Aldığımız kararların temelinde bu dünyada kazanç sağlamak mı yoksa ilerideki dünyada kazanç sağlamak mı var? Sevgi uğruna, ancak diriliş gerçeği ışığında bilgece olacak riskler alıyor muyuz?
Tanrı kendimizi tekrar tekrar O’na adamamız ve dirilişin radikal etkilerini yaşam boyu tecrübe etmemiz için bize yardım etsin.
Tüm içerikler aksi belirtilmedikçe Müjde Birliği’ne aittir. Kişisel amaçlar veya ticari olmayan amaçlar dahilinde, bu içerikleri özgürce kullanabilir, paylaşabilir ve çoğaltabilirsiniz. Ancak yazılı içeriğin çevrimiçi yayınlandığı durumlarda, şu şekilde asıl makaleye gönderme yapan bir ibare eklenmesi gerekmektedir:
(c) Müjde Birliği. Asıl makaleye şuradan erişebilirsiniz: https://mujdebirligi.com/gunluk-ruhsal-okumalar/27-subat-dirilisin-radikal-etkileri/