Hazırlayan: John Piper
Tanrı’nın seçtiklerini kim suçlayacak? Onları aklayan Tanrı’dır. (Romalılar 8:33)
Pavlus burada “Tanrı’nın seçtiklerini kim suçlayacak?” diye sorup sonrasında bu soruya, “Hiç kimse! Bizler aklandık” şeklinde cevap verebilirdi. Bu doğru. Ancak böyle dememiştir. Bunun yerine, cevabı şudur: “Aklayan Tanrı’dır.”
Buradaki vurgu fiilde değil, Fail’dedir.
Neden mi? Çünkü bu ifadelerin geldiği bağlam olan dünyasal mahkeme ve yasalarda, bir hâkimin beraat kararı, bir başka üst mahkeme tarafından bozulabilir.
Peki ya bir yerel hâkim sizi suçluyken beraat ettirmişse ve bir vali sizi suçlama hakkına sahipse? Ya bir vali sizi suçluyken beraat ettirirse ve imparator sizi suçlarsa?
Buradaki ana fikir şu: Tanrı’nın üstünde, hiçbir üst mahkeme yoktur. Eğer sizi beraat ettiren –O’nun gözünde doğru olduğunuzu beyan eden– Tanrı’nın kendisiyse, kimse ek bir beyanda bulunamaz; kimse başka hukuki süreçlere tutunamaz; kimse hatalı yargılama olduğunu öne süremez; kimse aleyhinize başka ifadeler arayamaz. Tanrı’nın hükmü nihaidir ve kesindir.
Şimdi, İsa’ya inanan, Mesih’le bir olan ve seçilmişler arasında olduğunu gösteren herkes, hepiniz şuna kulak verin: Sizi aklayan Tanrı’dır. Bir insan değil. Büyük bir peygamber değil. Cennetteki bir baş melek değil. Sizi aklayan Tanrı’dır, dünyanın Yaratıcısı, her şeyin Sahibi, evrenin, içerisindeki her bir molekülün ve her bir insanın Hâkimi olan Tanrı’dır.
Buradaki ana fikir de, korkunç acıların ortasında sarsılmaz bir emniyet duymaktır. Tanrı bizden yanaysa, hiç kimse bize karşı olmayı başaramaz. Tanrı bizim için kendi Oğlu’nu verdiyse, bize iyi olan her şeyi de verecektir. Bizi aklayan Tanrı’ysa, bize karşı yapılan hiçbir suçlama ayakta kalamaz.
Tüm içerikler aksi belirtilmedikçe Müjde Birliği’ne aittir. Kişisel amaçlar veya ticari olmayan amaçlar dahilinde, bu içerikleri özgürce kullanabilir, paylaşabilir ve çoğaltabilirsiniz. Ancak yazılı içeriğin çevrimiçi yayınlandığı durumlarda, şu şekilde asıl makaleye gönderme yapan bir ibare eklenmesi gerekmektedir:
(c) Müjde Birliği. Asıl makaleye şuradan erişebilirsiniz: https://mujdebirligi.com/gunluk-ruhsal-okumalar/28-subat-nihai-ve-kesin-olarak-aklanmis-olmak/