- Dua edin. İsa şöyle demiştir: “Beni gönderen Baba bir kimseyi bana çekmedikçe, o kimse bana gelemez” (Yuh 6:44). Kurtuluş Tanrı’nın işidir. Bu yüzden O’ndan bunu yapmasını istemeliyiz.
- Sorular sorun ve kişilerin düşünmesini sağlayın. İnsanları kendi hayatları, inançları ve sizin iddia ettiğiniz şeyler hakkında derin bir şekilde düşündürtecek sorular sorun. Sonra da cevaplarını dinleyin! Bu onları ve kafalarındaki endişeleri daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.
- Kutsal Kitap’ı kullanın. Arkadaşlarımızla Müjde’yi paylaşmak için Kutsal Kitap’ı kullandığımızda, yalnızca kendi kafamızdaki fikirleri anlatmadığımızı, Tanrı’nın kendi Söz’ü aracılığıyla bizlere kendisiyle, günahla ve Oğlu’yla ilgili açıkladığı şeyleri anlattığımızı onlara göstermeliyiz.
- Açık olun. “Tanrı” ya da “günah” gibi kelimeler kullandığımızda, insanlar bu kelimelerin anlamlarıyla ilgili çok farklı fikirlere sahip olabilirler. Bu nedenle “günah” ve “iman” gibi önemli terimleri tanımlayın. Sizi dinleyen kişinin ona söylediğiniz şeyi tam olarak anladığından emin olun.
- Kiliseyi kullanın. Müjde’yi paylaşmakta olduğunuz kişileri, Müjde’yi daha iyi duymaları için kesinlikle kiliseye davet edin. Kilisenin, yaptığımız müjdelemelere katacağı çok şey vardır. İsa şöyle demiştir: “Birbirinize sevginiz olursa, herkes bununla benim öğrencilerim olduğunuzu anlayacaktır.” (Yuh. 13:35). Ayrıca Efesliler 3:10’da Pavlus, kilisenin, Tanrı’nın bilgeliğinin göksel varlıklara dahi sergilendiği bir sahne olduğunu söyler! Kilise, vaaz ettiğiniz mesajın gerçek hayattaki bir resmi olmak için yaratılmıştır. Bu nedenle de Hristiyan olmayan arkadaşlarınızı, bu resme uzun uzun, iyice bakmaya davet edin.
(Bu yazı, Mark Dever’ın A Church Discipline Primer adlı kitabından uyarlanmıştır, sayfa 60-68)
Tüm içerikler aksi belirtilmedikçe Müjde Birliği’ne aittir. Kişisel amaçlar veya ticari olmayan amaçlar dahilinde, bu içerikleri özgürce kullanabilir, paylaşabilir ve çoğaltabilirsiniz. Ancak yazılı içeriğin çevrimiçi yayınlandığı durumlarda, şu şekilde asıl makaleye gönderme yapan bir ibare eklenmesi gerekmektedir:
(c) Müjde Birliği. Asıl makaleye şuradan erişebilirsiniz: https://mujdebirligi.com/makaleler/mujdeleme/iyi-bir-mujdeleme-icin-yapilmasi-gerekenler-nelerdir/